Yüksek kar vaadiyle fon dolandırıcılığında en çok para kaptıran isim olan Arda Turan sessizliğini bozdu. Hakkındaki kara para iddialarını kesin bir dille yalanlayan Turan, paraları nerede teslim ettiği sorusuna da yanıt verdi.
SERVETİMİN 6’DA 1’İ BİLE DEĞİL
İşin içinde güvenilir insanlar olduğu için girdiğini belirten Turan, “Ne kara parası, ben 600 maç oynadım. 100’ün üstünde milli takım forması giydim. Dolandırıldığım para servetimin 6’da 1’i bile değil” şeklinde konuştu.
BEN SADECE SEÇİL ERZAN’A GÜVENDİM
Oda TV’de yer alan habere göre; “Ben sadece DenizBank ve Şube Müdürü Seçil Erzan’a güvendim” diyen Turan, “Parayı da bizzat bankada şube müdürüne teslim ettim. Bana DenizBank’ın güvencesi olduğunu söyledi. Ben fon, eurobond gibi şeylerden anlamam. İşin içinde güvenilir isimlerin olduğunu söyledi. Ben de güvendim” dedi.
PARA VERDİĞİM GÖRÜNTÜLER YOK
Parayı banka içinde elden teslim ettiğini belirten Turan, “Kameraları da kapatmış kadın. O nedenle bankanın içinde para verdiğim görüntüler yok” ifadelerini kullandı.
FON SKANDALI NASIL BAŞLADI?
Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan davası gündemdeki yerini koruyor. Eski Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in adının geçmesinden dolayı “Fatih Terim Fonu” olarak anılan olayın yankıları sürerken Gençlik ve Spor Bakanlığı Teftiş Kurulu da inceleme başlattı.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yıl içinde İstanbul Göktürk’te bir eve baskın düzenledi. Bu baskında özel bir bankanın Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan gözaltına alındı. Bu operasyonun ardından “Fatih Terim Fonu” iddialarına neden olan dosyanın kapağı açılmış oldu. Evinde arama yapılan şüpheli Erzan hakkında ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklama kararı çıktı. Adli sürecin çok hızlı ilerlediği bu dosyanın kapağı aralandığında ise ortaya aralarında ünlü isimlerin olduğu ve yaklaşık 80 milyon doları bulduğu ifade edilen bir dolandırıcılık soruşturması çıktı.
216 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Sanık Erzan’ın “özel belgede sahtecilik” ve “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk’ün ise aynı suçlardan 3 yıl ve 65 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul etmesi üzerine 4’ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım’da hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı 12 Ocak 2024’e ertelemişti.
SPOR CAMİASINDAN ÜNLÜ İSİMLER VAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada dosyaya onlarca şikayet dilekçesi girdi. ‘Mağdur’ sıfatıyla şikayet edenler arasında Galatasaray camiasının tanınmış isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya’nın yanı sıra kulüp yöneticilerinin olduğu iddia edildi.
MİLYONLARCA DOLAR KAYBOLDU
Soruşturmanın bu aşamasında, Fatih Terim’in yaklaşık 10 milyon dolar kaybettiğini ifade edilirken, bazı iddialara göre dosya büyüklüğü 80 milyon dolara yakındı. Terim’in 12,5 milyon doları, Arda Turan’ın ise için 6 ile 8 milyon euro arasında parasının kaybolduğu da iddia edildi.
BAKANLIĞIN DİKKATİNDEN KAÇMADI
Öte yandan Ponzi soruşturmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı da devreye girdi. Bu kapsamda Bankacı Seçil Erzan ile fon ve para trafiği içinde bulunan futbolcular, bu sporcuları Erzan’a yönlendiren isimler, bunlar arasındaki ilişkiler incelenecek. Aynı zamanda faaliyete konu paranın kaynağına ilişkin de incelemeler yapılacak. Erzan’a verilen paranın banka üzerinden değil de elden teslim edilmesi büyük miktarda paranın kaynağına ilişkin şüpheler doğuruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve adli soruşturma süreciyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da devreye girmesi söz konusu.