Özel: Terörün de mafyanın da kökü kazınsın var mısınız?

0
1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesine ilişkin; “Hepimiz bekliyoruz ki İsrail’e karşı sert bir dil, Filistin’i sahiplenen bir duruş ve Trump’a bir meydan okuyuş… Trump’a Filistin’le ilgili bir şey dedin mi? Dediysen niye yazmaya korkuyorsun, demediysen bunu nasıl söylemiyorsun? Deyip de bir cevap aldıysan o cevabı söyle de bilelim. Nisan sonunda randevu istiyorsan Trump’a laf etmeyeceksin, Filistin’e sahip çıkmayacaksın. Trump’tan randevu için yani buradaki iktidarını sürdürmek için dışarıdaki tek umudu Trump’a tutunabilmek için Filistin davasını satıyorsa Erdoğan, yazıklar olsun” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail’in bugün yeniden Filistin’e saldırarak 19 Ocak’ta başlayan ateşkesi bozmasına tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayındayız ancak İslam coğrafyasının gözyaşı dinmiyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 1,5 yılda 20 bini çocuk, 50 bin kişi hayatını kaybetti. 19 Ocak’ta bir ateşkes başladı, memnuniyetimizi ifade ettik, umutlandık. Sonra, o ateşkesten sonra Trump’ın Filistin’e emirleri başladı ve ondan cesaret alan Netanyahu, ‘Şunu yapmazsanız, bunu yapmazsanız ateşkesi bozarım’ dedi. Maalesef dün akşam ateşkesi bozdular, 404’e ulaştı katliamda ölenlerin sayısı. Çok sayıda kadın ve çocuk hayatını kaybetti, rakam 500’e doğru ilerliyor. Gerekçe: Bütün rehineleri teslim etmediler, ABD’nin tekliflerini reddediyorlar. Ne teklif ediyor ABD? Filistinlilerden Gazze’yi arındıracak, Filistinlileri civar ülkelere yollayacak, Gazze’ye Trump oteller, tesisler yapacak. Orayı turizme açacak İsrail’le birlikte. Böyle bir şey konuşulduğunda Alman Cumhurbaşkanı, ‘Tehcir kabul edilemez, insanlık suçudur’ bu dedi. Yanında duran Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan Steinmeir’i dinledi, ağzını açmadı, günlerce sustu. Dedim ki, ‘Cesaret muhalefete saldırmakla olmaz, Filistin davasına sahip çıkmakla olur. Geçmişte söylediğini, ettiğini söyleme; bugün Trump’a ne söylüyorsun onu söyle’ dedim. Bana ne zaman ‘One minute’ demiş, onları anlatıyor.

Evvelsi gün bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Hepimiz bekliyoruz ki İsrail’e karşı sert bir dil, Filistin’i sahiplenen bir duruş ve Trump’a bir meydan okuyuş… Bizimkilerin açıklamasında bir kelime Filistin’in F’si, İsrail’in İ’si yok. Barış, ateşkes, 1967 sınırları, bağımsız Filistin yok. Ne var, hiçbir şey yok. Böyle görüşmelerden sonra açıklama yapılır, hiçbir açıklama yok. Diplomatik geleneklerde olmayacak bir şey. Bu ‘Filistin’ demedi ya da demeye kalktı, çok sert bir cevap aldı. Gelen bilgi, bu taraf, Amerikalılardan görüşmeyle ilgili açıklama yapmamasını talep etmiş. Bugün akşam iftarda çıkacaksın o kürsüye, Trump’a Filistin’le ilgili bir şey dedin mi? Dediysen niye yazmaya korkuyorsun, demediysen bunu nasıl söylemiyorsun? Deyip de bir cevap aldıysan o cevabı söyle de bilelim. Ama şunu biliyoruz ki Nisan sonunda randevu istiyorsan Trump’a laf etmeyeceksin, Filistin’e sahip çıkmayacaksın. Trump’tan randevu için, yani buradaki iktidarını sürdürmek için dışarıdaki tek umudu Trump’a tutunabilmek için Filistin davasını satıyorsa Erdoğan, yazıklar olsun.”

HER TÜRLÜ TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTİYORUZ

Tutarsızlıklarını onların yüzüne vurmak değil, CHP’nin tutarlılığının gururunu yaşıyoruz biz. Bize MHP kurmayları soruyorlar, ‘Terörsüz Türkiye hedefine karşı mısınız?’ CHP terör sorunu ile Kürt sorunu arasına çizgi koyma konusunda Türkiye’nin takdirini kazanmıştır. Biz terörsüz bir Türkiye’den yanayız, terörün bitmesini istiyoruz. Ama biz mafya terörüne de her türlü teröre de karşıyız. Siz mafya terörüne karşı mısınız? Var mısınız Türkiye’deki tahsilat, uyuşturucu mafyalarının kökünü kazımaya var mısınız? Ankara’nın göbeğinde uyuşturucudan tetikçi tutup cumadan çıkan Sinan Ateş’i vurdular. Var mısınız terörün de mafyanın da kökü kazınsın.

Bayrampaşa Belediyesi, 1.6 milyon TL’lik alım yapıyor onların döneminde. Şirketin adresi belediyede görünüyor. Naylon fatura kesiyorlar. Bu para, olmayan bir şirkete ödeniyor. Aralık 2024’te bu dosya savcılığa teslim ediliyor ama bu dosyanın kapağı hiç açılmıyor. Neden o dönemin belediye başkanını ifade için davet etmiyorsun. Neden sabah şafak vakti operasyon yapmıyorsun?

ANKETE 104 MİLYON TL ÖDEDİLER

Balıkesir Büyükşehir, seçimden 3 ay önce anket ihalesi açıyor. Tek firma başvuruyor ve memnuniyet anketi 104 milyon TL’ye yaptırıyor. Aynı anketi bir yıl önce ise 3.5 milyon TL’ye yaptırıyor. Seçimi tutturamayan anket şirketine Balıkesirlilerin cebinden 104 milyon TL boşu boşuna para ödenmiş. Balıkesir Cumhuriyet Savcısı çağırsana eski belediye başkanını. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, Ekrem İmamoğlu’nun önünü kapatmakla mı uğraşacaksın Süleyman Soylu’nun üzerine oturduğu 39 usulsüzlük dosyasını inceleyip onlarla mı ilgileneceksin?

Halk TV, Flash TV’yi almak istiyor. Yüksek miktarda da bir kapora veriyorlar. Bu son operasyonla bu satışı yaptırmadılar, AK Parti’ye yakın bir isme Flash TV’yi sattılar. Operasyonla içeri atılan Flash TV’nin sahibi Erkan Kork da AK Parti’nin muteber işadamıdır.

Kurultayımızla ilgili iftira attılar. 1200 cep telefonu dağıttılar dediler. Sadece telefonda değil, o telefonun içine soğuk cüzdan da koyuyorlarmış. 1200 tane değil 1 tane telefon verildiğini ispatlasanıza. 31 Mart Seçimi önemli mesajlar verdi. İktidarın buradan bir mesaj çıkaracağını umuyorduk. İşçiler, memurlar, emekliler, gençler bir mesaj verdi. Onlar vatandaşın derdiyle dertlenmek yerine 40 haramilerin, 5’li çetelerin dertlerini dinlediler. Bize yargı yoluyla ceza vermeye çalışıyorlar.

TEK BİR KAYGILARI VAR KAYBETMEK

Adalet Bakanlığı’ndan görevli ismi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı yaptılar. Sonra 30 Ekim’den bu yana, Ahmet Özer Esenyurt Belediye Başkanımız FETÖ taktikleriyle tutuklandı. Aylarca iddianame beklendi. Şubat ayında iddianame tamamlandı, ama davayı mayıs ayına attılar. 17 Ocak’ta Rıza Akbulut, Beşiktaş Belediye Başkanımıza operasyon düzenlediler. Gençlik kolları başkanımıza operasyon düzenlediler. 8000 bilirkişiden hep aynı bilirkişinin CHP soruşturmalarında bilirkişi olarak görevlendirilmesini eleştiren Ekrem Başkanı yargıyla bir kez daha tehdit ettiler. Tek bir kaygıları var o da kaybetmek. Onlar kaybedecek biz kazanacağız.

DHKP/C safsatasıyla bir dönem CHP’de olan sonra bize karşı aday olan arkadaşlarımızla ilişkilendirmeye çalıştılar. CHP olarak bütün arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Ekrem başkana, diploma nedeniyle dava açıyorlar. Bekliyorlar ki o diploma iptal edilsin. İstanbul Üniversitesi 1991’de ilan veriyor. Diyorlar ki o zaman onun okulu tanınıyor muydu? YÖK diyor ki okuduğun okulun belgelerini, dokümanlarını ver ben değerlendiririm diyor. Hatta diyor ki orada olmayan dersleri burada da alacaksın.

İstanbul’un fethedildiği 1453 yılını kuruluş olarak kabul eden üniversiteye diyor ki, bir kişi için bütün o diplomayı alanların diplomasını iptal et diye yazı istiyorlar. Oradaki insanlar aynı Kartalkaya’daki 7 bilirkişi, kişisel onurlarına sahip çıkmaya çalışıyorlar. Onları bu onurlu davranışı sergilemeleri konusunda kutluyor ve destekliyorum. Onların arkasında yarın kim olur bilinmez ama sizin arkanızda yarın tüm Türk Milleti olacaktır.

YA İSTİFA ET YA FATURAYI GÖSTER

Bursa Büyükşehir’de yapılan yolsuzluğu anlatırken, özel kalemden siyasi parti buluşmalarına faaliyetlerine aktarılan paradan, harcamadan geçen hafta bahsetmiştim. Ne DSP’den ne TÜGVA’dan ne MHP’den ne Büyük Birlik ve HÜDAPAR’dan açıklama yapılmadı. HÜDAPAR, bize bir kuruş verilmedi dedi genel başkanları. Hüda Par için Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan harcamalar elimde faturasıyla durmaktadır. HÜDA Par Genel Başkanı ya partisinden söz verdiği gibi istifa edecekler ya da faturayı bizim üzerimize kesmişler; bakın faturalarımız burada deyip, parayı belediye yemiş diyecek. Kendin ödediysen faturası ile ispat et, savcılığa gidip şikayet et.

İktidar ne zaman sertleşir, iktidar kaybedilmeye yakınken sertleşir. 35 yıl önceki diplomanın hesabının sorulmasının nedeni budur. İktidar kendisini güçsüz hissederse saldırganlaşır. Yoksuluna bakamıyor, işçisine bakamıyor, kadınını çocuğunu koruyamıyor. Uyluşturucu çeteleri mafyalar sokakta kol geziyor. Bunlar bu yaşananlara karşı bana, partimize ve Ekrem başkana saldırıyorlar. Biz bunlara hiç teslim olmadık.

BU PARTİ APARAT OLACAK BİR PARTİ DEĞİLDİR

Partimizin eski, yeni tüm üyelerini kucaklarken, adliye koridorlarında bir takım iftiralarla aradığı iktidarı onlara vermeyeceğiz. Kayyum eliyle Atatürk’ün kurduğu partiye oturmaya kalkacaksın, CHP’ye soruşturma açanların amacı bellidir. MHP, kongresini iptal ettirmek için AK Parti’ye gitti ya, bir zamanlar AK Parti’ye im atan MHP sonra aparat haline geldi.

Türkiye’nin ana muhalefetini de bir aparata dönüştürmeye çalışıyorlar. CHP’de bu kirli oyunlara alet olacak ne CHP üyesi vardır ne CHP yönetici vardır. Bu parti iktidara aparat olacak bir parti değildir. 1.7 milyon üyesiyle ayaktadır. 23 Mart’ta seçimle adayını belirleyecektir. Gazi’nin partisi ayaktadır; Gazi’nin partisi iktidara yürümektedir. İyi ki varsınız, iyi ki Mustafa Kemal Tatürk’ün askerleriyiz.”

Reklam Alanı