Ana Sayfa Medya Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti!

Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti!

0
1

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören gazeteci Güneri Cıvaoğlu yaşamını yitirdi.

Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir yoğun bakımda tedavi gören, Türk basınının usta kalemlerinden 85 yaşındaki gazeteci Güneri Cıvaoğlu vefat etti.

Son olarak Milliyet’te köşe yazıları yer alan Cıvaoğlu’nun cenazesinin yarın defnedileceği öğrenildi.

TEMMUZ AYINDAN BERİ YOĞUN BAKIMDAYDI

Güneri Cıvaoğlu, 20 Temmuz akşamı İstanbul’da bir akşam yemeği sırasında fenalaşmış, Fulya’daki Acıbadem Hastanesi’ne götürülerek yoğun bakıma alınmıştı.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939’da Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra gazetecilik kariyerine 1960’lı yıllarda adım attı.

Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptı. Ayrıca, TRT’nin kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekibin liderliğini üstlendi.

Cıvaoğlu, bir süre Strasbourg Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi aldıktan sonra, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Ardından, Güneş gazetesini ortağı olarak kurdu ve burada genel yayın yönetmenliği yaptı.

“ŞEFFAF ODA” İLE AKILLARDA YER ETTİ

1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaparak dikkat çekti. 1996’dan itibaren ise yazılarına Milliyet  gazetesinde devam etti. Kariyerinde programcılığa da yer veren Cıvaoğlu, özellikle “Şeffaf Oda” programıyla akıllarda yer edindi. Bu programda farklı sektörlerden pek çok konuğu yıllarca ağırladı.

Reklam Alanı