Davutoğlu: İliç’te siyasiler hakkında işlem başlatılmadı!

0
2

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, TBMM’de Gelecek – Saadet Grup Toplantısı’nda konuşuyor. Davutoğlu, son dönemde yaşanan felaketlere değinerek iktidarı eleştirdi. İliç’te yaşanan faciada sorumluların yeterli cezayı almadığını söyleyen Davutoğlu, Erdoğan’ın 2017’de “İstanbul’a İhanet ettik” sözlerini hatırlatarak, İstanbul’da olası bir deprem olması halinde, “Erdoğan’ın İstanbul’a ihanetinin bedelini deprem olursa enkaz altında kalanlar ödeyecek.” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'ndan Kızıl Goncalar'a destek: "Önemli bir şey yapıyorsunuz" - Serbestiyet

Saadet-Gelecek Grubu Toplantısı’nda konuşan Davutoğlu, Erdoğan’ın Ordu’da tepi geçen “Biz varsak doğal gaz var biz yoksak doğal gaz yok” sözlerine işaret ederek, “Şimdi bu ülke insanları nasıl güven duyacakları Cumhurbaşkanlarına.” ifadelerini kullandı:

CUMHURBAŞKANINA BU İNSANLAR NASIL GÜVEN DUYACAKLAR

 

“Yerel seçimler yaklaşıyor ve siyaset bir sınamadan daha geçiyor. Bgün de bir kavran ve kelime üstünde duracağım, “emin olmak”.. Emin olmazsanız ait olduğunuz topluluklar dağılır. Bugün türk siyasetinin en büyük eksikliği emin olma vasfını kaybetmektir.  Erdoğan’ın Ordu’da doğalgaz ben varsam var ben yoksa yok diyen bir Cumhurbaşkanına bu insanlar nasıl güven duyacaklar.

 

Demokrasilerde siz seçimi kazanırsanız o ana kadar bir bir partinin genel başkanı ya da adayısınız. Seçimi kazandığınız gece o andan itibaren bütün ülkenin hükümetisiniz. Şimdi bu ülke insanları nasıl güven duyacakları Cumhurbaşkanlarına.

Bana oy verirseniz doğal gaz gelir hizmet gelir. Bana oy vermezsiniz ne doğal gaz gelir ne hizmet gelir demek siz benden emin olmayın ben emin bir insan değilim demektir.

Sayın Cumhurbaşkanı Anayasa kararını hazmedemiyorum dedi. Biz de hazmedemiyoruz. Siz Anayasa Mahkemesinin insan haklarını esas alan bir kararını hazmedemiyorsunuz. Bakın biz neleri hazmedemiyoruz. ABD Başkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı aptal olma diye mektup göndermesini hazmedemiyoruz Sayın Erdoğan

 

İLİÇ’TE SİYASİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMADI

Maraş merkezli deprem nedeniyle evleri yıkılan ailelerin hala çadırlarda ve konteynerlerde kaldığına dikkat çeken Kaya, depremzedelere verilen 600 bin konuttan sadece 30-40 bininin bir sene sonra yapıldığına dikkat çekti, binlerce insanın hala söz verilen TOKİ konutlarının yapımını beklediğini söyledi.

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasına da değinen Kaya, ÇED raporuna rağmen madenin çalışmasına göz yuman siyasiler hakkında neden yasal bir işlem başlatılmadığını sordu. Kaya olayın üstününü kapatmaya çalışan olursa buna müsaade etmeyeceklerinin ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

ESMA İÇİN GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜNÜZÜ UNUTTUNUZ
Ardından parti grubuna seslenen Ahmet Davutoğlu da Erdoğan’ın Mısır ziyaretini ve Sisi buluşmasını eleştirerek “Esma için gözyaşı döktüğünüzü unuttunuz” dedi.

Toplantı başkanı olarak açılışı konuşmasını yapan Mustafa Kaya, Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasını hatırlattı. Toprak altında kalan 9 işçinin hala bulunamadığına dikkat çekti.

Kaya “Türkiye’de maalesef yabancı şirketlere peşkeş çekilen kendi yer altı, yer üstü zenginliklerini kendi insanlarının kullanımına doğru düzgün sunmayan ama kendi değerlerini maddi, manevi altın tepside peşkeş çeken bir anlayışın olumsuz sonuçlarını yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Bülent Kaya: "Aciz bir hükumet ile karşı karşıyayız" - Siyaset haberleri

Ardından kürsüye çıkan Saadet Partisi Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent kaya sözlerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyaretini gündeme taşıdı. Kaya Erdoğan’ın ziyareti sırasında Filistin’de yaşanan zulme değinilmesini beklediklerini dile getirdi.

Kaya Mısır’daki darbeci hükumetten kaçarak Türkiye’ye sığınan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının da iptal edildiğini söyledi. “Biz, Siz Sisi’yi ziyaret edip normalleşirken, oradaki Müslümanlar daha rahat nefes alacak. Ve siz Mısır’ı ziyaret ederken İsrail’e karşı Filistinlilerin sesini yükselteceğinizi beklerken, birde baktık ki maalesef tamamen Filistinlileri yalnız bırakmaya, Türkiye’ye sığınmış olan Mısırlı kardeşlerimizi yalnızlığa mahkum etmeye dair her halde bazı örtülü anlaşmalar yapmış olmanız gerekir ki bu şekilde davranıyorsunuz.” dedi.

BU MİLLET HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDA, ZALİMLERİN KARŞISINDA OLMUŞTUR
Kaya konuşmasın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Bu millet her zaman mazlumların yanında zalimlerin karşısında olmuştur. Bize yakışan bu gün de hem mısırlı Müslüman kardeşlerimizi, hem Filistinli mazlumların yanında durmak İsrail’e karşı durmaktır” ifadelerini kullandı.

MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ KONJEKTÖRE GÖRE GİYİLİP, ÇIKARILMAZ

Bülent Kaya konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere de değindi. Kaya “İktidar partisi ateşten bir gömlekken çıkardıkları ‘Milli Görüş’ gömleğini, yerel seçimlerde 94 ruhu diyerek tekrar giymeye çalışıyor. ‘Milli Görüş’ gömleği konjektöre göre giyip, çıkarılabilecek bir gömlek değildi. Hele ki yapıp ettikleri ile hukuk tanımaz rakiplerine ve düşmanlarına benzeyen kişilerin bedenine uyacak bir gömlek asla değildir. ‘Milli Görüş’ gömleği kendisine düşmanlık edenlere dahi adaletten başka borcu olmayanların giyebileceği bir gömlektir. ‘Dün dündür, bugün bugündür’ diyenlerin giyebileceği bir gömlek asla değildir. ‘Rüşvet alanda, verende melundur’ diyenlerin giyebileceği bir gömlektir. ‘Rüşvet alanda, verende melundur’ diyenlerin giyebileceği bir gömlek asla değildir. ‘Çalışırlar, çalmazlar, çaldırmazlar’ diyenlerin giyebileceği bir gömlektir. ‘Çalışırlar ama çalarlar’ diyebileceklerin giyecekleri bir gömlek değildir.” dedi

DEPREM MAĞDURLARI KONUTLARINI BEKLİYOR

Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle evleri yıkılan ailelerin de durumuna değinen Bülent Kaya hala çadırlarda yaşayan ve konteynerlerde kalan vatandaşların olduğunun altını çizdi. Deprem zedelere verilen 600 bin konuttan sadece 30-40 bininin bir sene sonra yapıldığına dikkat çeken Kaya, binlerce insanın hala söz verilen TOKİ konutlarının yapımını beklediğini söyledi.

MADEN FACİASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Erzincan İliç’te yaşanan maden faciasına da değinen Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, olay ile ilgili 6 kişinin tutuklandığını ÇED raporuna rağmen madenin çalışmasına göz yuman siyasiler hakkında neden yasal bir işlem başlatılmadığını sordu. Ardından firmada bordrolu çalışan ve olay soruşturması kapsamında tutuklanan bir kaç kişinin, bir süre sonra serbest bırakılabileceğini belirtti. Kaya olayın üstününü kapatmaya çalışan olursa buna müsaade etmeyeceklerinin ve konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

ACİZ BİR HÜKUMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bülent Kaya ekonomideki gidişatında değerlendirdi. Emeklilere verilen maaşı ve bayram ikramiyesini eleştiren Kaya “1 trilyon 500 milyarı aşkın parayı faize ödeyecek bütçemiz var, yani faizin neredeyse onda birini değil, yüzde birini bile emeklilerimize vermekten aciz bir iktidar ile karşı karşıyayız” dedi.

Ayrıca önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen 8’inci Yargı Paketini de değerlendiren Kaya, paketin içeriğinin olumlu olduğunu söyledi.

Reklam Alanı