Bursa Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Yılın Çevreci Yerel Yönetimi’ ödülünü aldı. Törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz çevre yatırımlarımızla ciddi kazanımlar elde ettik. Ama maalesef çevre konusunda hiç de bilinçli değiliz. Çevre yatırımları genelde uzakta olan, şehir dışında olan yatırımlar ve siyaseten oy getiren yatırımlar değildir. Ama maalesef zorunluluktur.” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl organize edilen ‘Boğaziçi Çevre Ödülleri’ töreninde ‘Yılın Çevreci Yerel Yönetimi’ ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü’nün bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Boğaziçi Çevre Ödülleri’ programı Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Alanında, bir çok uzman ismin katıldığı ödül töreninde bu yıl adaylar, 350 binin üzerinde halk oylaması ve jüri oylaması ile seçildi. Yarışmada, çevreyi korumaya yönelik çalışmalar yapıp, doğayı koruyan firmalar ödüllerini aldı. Törende ‘Yılın Çevreci Yerel Yönetimi’ ödülünü Bursa Büyükşehir Belediyesi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ödülü Boğaziçi Üniversitesi Elektroteknoloji Kulübü ve IEEE öğrenci kolu sponsorluktan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Doğan’ın elinden aldı.
ÇEVRE KONUSUNDA BİLİNÇLİ DEĞİLİZ
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, günümüzde artık depreme karşı dirençli şehirler ve iklim değişikliği ile mücadelenin yerel yönetimlerin 2 ana konusu haline geldiğini vurguladı. Konuşmasında, iklim değişikliğinin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Ağustos ortasında son derece yoğun yağışların olduğu, aralık aylarında güneşli, bahardan, yazdan kalma günlerin yaşandığı bir süreçteyiz. Dolayısıyla konuya, ‘Allah’ın güneşi, su ve rüzgarı’ deyip bakmamak lazım. Biz çevre yatırımlarımızla ciddi kazanımlar elde ettik. Ama maalesef çevre konusunda hiç de bilinçli değiliz. Çevre yatırımları genelde uzakta olan, şehir dışında olan yatırımlar ve siyaseten oy getiren yatırımlar değildir. Ama maalesef zorunluluktur. Biz metro istasyonlarımızı, binalarımızın çatılarını güneş panelleri ile donatırken, bu bilinçle hareket ettik. 3,5 milyon nüfuslu, 18 sanayi bölgesi olan ve ticari aktivitenin çok yüksek olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla da bu şehirde geri dönüşümü anlatmak, yenilenebilir enerjiyi anlatmak, bununla alakalı yatırımlar yapmak çok kolay iş değil.” dedi.