Siyasilerden 100. yıl mesajları!

0
0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ülke genelinde özel etkinliklerle kutlanıyor. Bakanlar ve siyasiler de sosyal medyadan 19 Mayıs’ı kutlama mesajları yayınladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bakanların ve siyasilerin yaptığı 29 Ekim paylaşımları.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Cumhuriyet’in 100. yaşını kutlayan Türkiye’de siyasiler de günün anlam ve önemine dair mesajlar paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bakanların ve siyasilerin 29 Ekim mesajları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında... Siyasilerden Cumhuriyet Bayramı mesajları
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 29 Ekim paylaşımında “Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız.” ifadelerine yer verdi.

 

100 yıl önce bugün Cumhuriyetimizin ilanıyla milletimizin kaderi değişmiş, bağımsız bir yönetimin temeli atılmıştır.

Cumhuriyet, her türlü imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti’nin verdiği emsalsiz mücadelenin, örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında, tek millet olarak yaşama uğrunda her şeyimizi feda edebilme anlayışına sahip olduk ve demokrasimize sahip çıktık. Bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizden aldığımız ilhamla Türkiye Yüzyılı’na giriyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda da atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı, değerlerimizi ve Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma azmiyle Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için durmadan çalışacağız.

Cumhuriyetin 100. Yılı’nı kutlamanın gururunu gönülden paylaşıyor, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ
Birlik ve kardeşlik içinde nice senelere!
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm halkımıza kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi ve TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bütün isimsiz kahramanlarımızı saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Emperyalist işgal ordularına karşı bağımsızlık mücadelesi veren, İstiklal Harbi’mizi zaferle taçlandıran millî iradenin temsilcisi Büyük Millet Meclisimizde çalışmış tüm milletvekillerimize de şükranlarımı sunuyorum. Anadolu kıtasına adım attığımız günden itibaren daima ileriye gitmek, yüksek hedeflere ulaşmak ve yeniden büyük Türkiye’yi kurabilmek için; tarihimizden, medeniyetimizden, değerlerimizden, kültürümüzden, köklerimizden ve 100 yıllık Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çalışmaya devam ediyoruz. Aziz milletimizin, tam bağımsız Türkiye’nin inşası ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması doğrultusunda gösterdiği inancı ve çabayı “sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’nin yüzyılı”yla taçlandırma gayreti içindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her alanda çok büyük mesafeler katederek geldiğimiz bu noktada hakkın, iyinin ve güzelin hâkim olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Nice 100 yıllara…

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet, omuzlarında cepheye mermi taşıyan nenelerimizin son vasiyetidir. Cumhuriyet, mermisi bitince süngüsünü takarak taarruza kalkan Mehmetçiğin cesaretidir. Bizim Cumhuriyet’imizin harcında binlerce şehidimizin aziz canı, kahraman gazilerimizin asil kanı var. Selam olsun Kara Fatma’ya, Şerife Bacı’ya, Gördesli Makbule’ye. Selam olsun Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Şahin Bey’e. Selam olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde asil milletimizin; vatanını, bayrağını, istiklalini, millî ve manevi değerlerini korumak için kahramanlıkla ve fedakârlıkla başlattığı Millî Mücadele sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ulaşmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Asil milletimiz, bir asır önce istiklal ve istikbaline kastedenlere karşı “Ya istiklal ya ölüm!” parolasıyla destansı bir mücadele vermiş ve bu mücadelesini 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

29 Ekim, kahraman milletimizin; egemenliğin, kayıtsız şartsız kendisine ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiği kutlu bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; hayatta olan kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin değerli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Bakan Tunç, Türkiye Yüzyılı’nı vurguladığı mesajında, “Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bugün milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın en özel, en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. Bu bayram Türkiye’nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda millet olarak topyekûn hayal ettiklerimizi gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyılı’nın da başladığı bir tarihtir. Yüz yıl önce tüm dünyaya verdiğimiz güçlü birlik, beraberlik ve bağımsızlık mesajının bugün de takipçisi olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç mesajında adalet ve hukuk alanında kararlılık vurgusu yaparak, “Adalet ve hukuk alanı başta olmak üzere her alanda aynı kararlılıkla adımlarımızı atıyor, güçlü aile ve güçlü toplum için önce insan diyoruz. İstikrarlı kalkınma hamlelerimize kesintisiz devam ediyor dünyada adalet ve hakkaniyeti güçlü bir şekilde seslendiriyoruz. Temel hak ve özgürlükleri daha da genişleterek, yüksek standartlı demokrasi için çalışıyor, milletimizin refahı ve huzuru için daima ileri diyoruz. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hazırlayacağımız özgürlükçü, kuşatıcı ve sivil Anayasayla Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda haklının ve adaletin de yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı’nın Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını andığı mesajda, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan, ülkemizin, milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” denildi.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT IŞIKHAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan “Esareti cesaretle yenmenin kararlılığıyla, istiklali istikbale dönüştürmenin inancıyla, nice imkansızlık içinde şanlı zaferimiz var edilip Cumhuriyetimiz kurulurken oradaydık. Kadındık, erkektik, gençtik, yaşlıydık… Millet sevdası, bayrak aşkıydık! Çalışarak oradan buraya geldik. Geçmişimizden aldığımız ilhamla bilimden sanayiye, eğitimden sağlığa, savunmadan ulaşıma yaşamın her alanında emek ve alınteriyle ülkemizin kalkınması adına mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye Yüzyılı’nda da çalışarak var olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatanı bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla, minnetle yâd ediyorum. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

Cumhuriyetimiz 100. yaşında

Bir asır önce temelleri atılan Cumhuriyet’in ışığında #TürkiyeYüzyılı’nda da üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU

İstiklal, istikbal biziz…

Ulaştıran, örnek olan, tarihe damga vuran “efsane”yiz…

Nice yüz yılları kucaklayacak olan Türkiye’yiz!

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar “Maziden aldığımız birikimi atiye taşıyacağımız “Türkiye Yüzyılı” başlıyor.” ifadelerini kullanarak “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.”

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ

Kimsesizlerin kimsesi, mazlumların umudu Türkiye Cumhuriyeti 100 YAŞINDA!

Son büyük Türk devletinin ikinci yüzyılını #TürkiyeYüzyılı yapmak ve mazlum halklara umut olmaya devam etmek için var gücümüzle çalışmaya kararlıyız.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sıkıya sarılan bir çınar, diğer yandan her alanda güvenin, huzurun, umudun adı olan bir devlet.

Bu büyük mirasın emanetçileri olarak bizler, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte hayata geçirerek onu taçlandıracağız.

Cumhuriyetimizin ilanının 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Harbimiz’in zafere ulaşmasında vazife üstlenen tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise yayımladığı mesajında “Cumhuriyet’i kurmak bir mücadeleydi, yaşatmak ise bir diğeri. Bu yüzyıllık mücadelede sana yapılanları, yaşananları aklından hiç çıkarma. 100 yaşına kolay gelmedin sen, sonraki asırlar için kendini hazırla. Bir asrın arkasında binlerce yıllık bir tarih yatıyor, bunu bil. 2053, 2071, 2123… Bu yol uzun, bu yol çetin. Ama sen yine de yürüyeceksin. Yorulursun, sendelersin belki. Belki düşersin. Başka seçeneğin yok, kalkıp devam edeceksin. Bir kişi neyi değiştirebilir ki diye sarsılırsa iraden, Cumhuriyet’in vücut bulmuş hali gelsin aklına. Mustafa Kemal’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmaya uzanan o destansı yaşamı hatırla. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Eriştiğimiz bu ilk asır, önümüzdeki nice asırlara; başardıklarımızdan da öte nice büyük başarılara ilham olsun.”

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK

Hazine ve Maliye Bakanıı Mehmet Şimşek ise Atatürk’ün fotoğrafını paylaşarak “Nice yüz yıllara.” ifadesini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN

Bugün, 29 Ekim 2023! Dünya tarihinde görülmemiş bir mücadelenin, emsalsiz bir azim ve kararlılığın, sınırsız bir vatan ve millet aşkının en mümtaz eseri olarak kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına erişmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı kutlu bağımsızlık yürüyüşünü tam 100 yıl önce bugün milli mücadelenin sarsılmaz karargâhı Ankara’da Cumhuriyeti ilan ederek taçlandırmış; işgal ve esaret girişimlerine karşı asla ve kat’a diz çökmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Türk milletine her türlü zulmü reva gören saldırılar da, müstemlekecilikte kurtuluş ve huzur arayan her türlü fikir de Cumhuriyetin ilanıyla birlikte tarihin tozlu raflarına kaldırılmış; kahraman ecdadımızın gösterdiği bu azim ve kararlılık, nesiller boyu bizlere ve esaret altında tutulan bütün mazlum halklara ilham olmuştur. Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, maziden atiye taşımayı bir şeref bildiğimiz bu azim ve kararlılık, milletimizi emin adımlarla kutlu bir geleceğe taşıyacak en büyük dayanağımızdır. 29 Ekim 2023 itibarıyla sadece bir asrı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunu değil, nice başarılara koşacağımız, nice güzel yarınlara vasıl olacağımız bir devrin ilk gününün de heyecanını yaşıyoruz. Bugün, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, aziz milletimizin tam bir asırdır gösterdiği fedakârlığın ve emeğin sonuna kadar hak edilmiş karşılığı olarak gördüğümüz “Türkiye Yüzyılı”nın kapılarını da ümit, sevinç ve büyük bir gururla aralıyoruz. Dünyanın adaletten ve hakikatten hızla uzaklaştırılmaya çalışılarak zulmün ve vahşetin pençesinde kıvrandığı, istikrarsızlık ve krizlerle dolu bir dönemde biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur ve kararlı liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz. Türkiye Yüzyılı, birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız, huzur ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bu güzel vatanda ekonomiden dış politikaya, teknolojiden eğitime, sanattan spora her alanda yüzyıllık başarılarımızı daha ileriye ve yeni zirvelere taşıyacağımız bir geleceğin adıdır. Türkiye Yüzyılı, sadece hudutlarımız dâhilinde değil tüm dünyada barış, adalet, hakikat ve kardeşlik uğruna ortaya koyduğumuz mücadeleyi muzaffer kılacağımız bir istikbal demektir. Tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor ve bir ferdi olmaktan gurur duyduğum Türk milletinin ilelebet payidar olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye Yüzyılı!

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI FATİH KACIR

Biz üretiriz, biz geliştiririz, Cumhuriyet çok yaşar!

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kuvayı Milliye saflarında mücadele etmiş kahramanlarımızı, tarih boyunca bu vatan için can vermiş şehitlerimizi, cepheden cepheye koşmuş gazilerimizi, devletimize sadakatle hizmet etmiş devlet adamlarımızı, Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştiren öğretmenlerimizi, ülkemizin kalkınmasına omuz vermiş emekçilerimizi, girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı, milletimizin derdine, sevincine ortak olmuş sanatçılarımızı, bayrağımızı gururla dalgalandıran sporcularımızı, bilimsel çalışmalarıyla ülkemizi geleceğe taşıyan bilim insanlarımızı, toprağı işleyen çiftçilerimizi, Aziz Türk Milletine, ay-yıldızlı Türk Bayrağına, cennet Türk Vatanına, Şerefli Türk Devletine sevdalı herkesi şükranla anıyorum.

Ne Tam Bağımsızlık iddiamızdan, ne muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimizden vazgeçeriz.

Ne içerden, ne dışardan bu ülkeye diz çöktürmeye kalkanlara izin veririz.

Ne kimseye boyun eğer, ne kimsenin peşinden gideriz.

Kendi göbeğimizi kendimiz keser, kendi yolumuzu kendimiz çizeriz.

Biz Türk Milletiyiz. Tarihin en şerefli milletiyiz.

Kıtalara adaletle, merhametle hükmettik. Mazlumlara el uzattık, mahzunlara, masumlara hep biz sahip çıktık.

Bugün hak, hukuk tanımayan kuvvet sahipleri de, elbet yarın bizden yine adalet ve merhamet talep edecekler. Daha adil bir dünyayı biz kuracağız. Yeryüzünün çocuklarını neşeyle yeniden biz buluşturacağız.

Yaşasın Cumhuriyet
Başlasın Türkiye Yüzyılı

Cumhuriyetimiz 100 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız ve Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN

Yarınlarımızın teminatı evlatlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden kutluyorum!

Böylesi özel ve gurur dolu günde, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güzel vatanı kurmak ve korumak yolunda şehitlik ve gazilikle şereflenen tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

Nice yüzyıllara birlik, beraberlik ve esenlikle kavuşmak temennimizle…

TARIM VE ORMAN BAKANI İBRAHİM YUMAKLI

Bundan tam bir asır önce toprağa ekilen bağımsızlık tohumu, Türkiye Cumhuriyeti olarak filizlenip yeşerdi, kökleri sağlam dev bir çınar misali…

Cumhuriyetimizden aldığımız bu güçle Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek, ülkemizi hep daha ileriye taşıyacağız.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha da yükseğe taşınmasına tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerden gücünü alan milli dış politikamız ile barışın, sağduyunun, hakkaniyetin ve güvenin sembolü bir Türkiye olarak daha adil bir dünya için cesur ve kararlı adımlar atmayı sürdüreceğiz.

 

Milletimizin bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanan istiklal harbimizin tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum.

SAĞLIK  BAKANI FAHRETTİN KOCA

Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılını hep birlikte, yürekten kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurucularını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyet ilk günkü gururuyla bugün daha güçlü. Ve bugün, 100 yaş gibi gençlik yok!

T.C. GENÇLİK VE SPOR BAKANI DR. OSMAN AŞKIN BAK

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. dedi.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini, hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz. Aziz Atatürk’ün liderliğinde az zamanda çok büyük işler yapan milli mücadele kuşağı, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tam bir asır evvel cihana ilan ve ilam etmişlerdir. Cumhuriyet’in kuruluşu ve kurumsal içerik kazanması, aynı zamanda egemenliğin asıl ve asli sahibine aracısız geçişin de miladıdır. Geride kalan 100 yılın dikkatle muhasebesi yapıldığında görülecektir ki, Cumhuriyet hem fikir bazında hem de rejim ve idare şekli bakımından maşeri vicdanda kök salmıştır. Nitekim Cumhuriyet ilke ve hedefleriyle, halkın arzu ve amaçlarını taşıma ve temin etme niteliğiyle zorlu eşikleri aşmış, çetin imtihanlardan geçmiş, bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle de gücüne güç eklemiştir” dedi.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı vesilesiyle yaptığı paylaşımda, “Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından ‘İkinci Yüzyılda, Hep Senin Yolunda Yaşasın Cumhuriyet’ notuyla paylaştığı videoyla Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı.

 

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımını Cumhuriyet’i kuran Gazi Mustafa Kemal yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp birlikte yükselmenin yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür yani adalettir. Cumhuriyet; ilimdir, fendir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun ilk ve en önemli adımıdır. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal der ki; ‘Demokrasinin tam ve en belirgin hükümet şekli Cumhuriyettir.’ Demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız ve çaba harcayacağız.”

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKANI AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iktidarı hedef aldı. Davutoğlu, “Eğer bir devlet 100. yılına ulaşmışsa, devletin bütün organlarının, kurumlarının, hükümetin, muhalefetin, sivil toplum kuruluşlarının 100. yılla ilgili kapsamlı bir etkinlik yapması şarttır. Peki, bizim hükümetimiz ne yaptı? Koca bir hiç” dedi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

İYİ Parti ise Ankara Atatürk Spor Salonunda partisinin kuruluş yıldönümü ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partinin altıncı kuruluş yıldönümünde “Demokratik Milli Yükseliş Beyannamesi’ni” açıklarken Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için Cumhuriyet hiçbir partinin değildir, halkın iradesidir vurgusu yaptı. Akşener, “Demokrasi, ne iktidarı korumak ne de kirli ajandaları perdelemek için kullanılacak bir araçtır. Hem 2024’te başarı sağlamayı hem de 2028’e uzanan bir büyük toplumsal değişim rüzgârını sadece ve sadece milletimizle birlikte oluşturmak için yola çıkıyoruz” dedi.

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Cumhuriyetimiz dün son kaleydi, bugün de öyledir. Cumhuriyetimiz yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir.” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Büyük mücadelelerin ardından kurulan Cumhuriyet’in artık 100 yaşında olduğuna dikkati çeken Karamollaoğlu, “Yedi düvele karşı verdiğimiz İstiklal Mücadelemizi, Cumhuriyet ile taçlandıran aziz milletimiz, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir. Unutulmamalıdır ki emperyalist devletlerin, haritaları, bölgemizin sınırlarını ve tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde, milletimiz her türlü zorluğa rağmen bir ve beraber olarak, kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş; neticede bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Karamollaoğlu, 1923’te bir fidan olarak toprakla buluşturulan ve o günden bugüne nice kritik dönemlerden ve zorlu badirelerden geçen, fırtınalara direnen Cumhuriyet’in, bugün 100 yıllık bir çınar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimiz dün son kaleydi, bugün de öyledir. Cumhuriyetimiz yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir. Bu minvalde; adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sınır güvenliğimizden dış politikaya varıncaya dek atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalı; Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı hep birlikte inşa etmeliyiz.

İnanıyorum ki ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle maddi kalkınma hamlelerimizi başarıyla gerçekleştirecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında çok daha ileriye taşıyacağız. Bu inançla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Cumhuriyeti bizlere armağan eden gazilerimizi ve ecdadımızı minnetle anıyorum. Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Nice yüzyıllara.”

DEVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI ALİ BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayaramı  dolayısıyla X (Twitter) hesabından bir video mesaj yayınladı. Babacan’ın “Yüzümüzü geçmişten; bugüne ve yarına çevireceğiz. Duvarları yıkmak, mahalleleri birleştirmek için. Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. Öteki-beriki demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun. Yüzümüz olsun ki daha nice 100’lerimiz olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” notuyla yayınlanan video mesajı şöyle:

“Köklerimiz mazide. 1 yıl değil, 10 yıl değil, 100 yıl değil, 500 yıl değil. Köklerimiz derinde. Mazinin derinliklerinde. Lakin genciz daha. Eh, gençlik bu; hatasıyla sevabıyla. Biraz da düşe kalka. Özgürlük için, bağımsızlık için büyük mücadeleler verdik. İlim dedik, eğitim dedik, kalkınma dedik. Çok zor yollarda yürüdük. Bazen güldük, bazen ağladık. Bazen kimse bizi anlamadı, bazen biz kimseyi anlamadık. Sesimizin gür çıktığı da oldu, kısıldığı da. Kendi içimize, kendi aramıza ördüğümüz duvarlar oldu. Duvarların ardından, birilerine ‘öteki’ dediğimiz… Biricik ülkemizi mahallelere böldüğümüz… Ama geçmişimiz, bizim ortak geçmişimiz ve onu değiştiremeyiz. Acısıyla, tatlısıyla kabulleniriz. ve kabullendik, ama asla vazgeçmedik. Genç Cumhuriyetimizle ülkemizin her köşesine erişerek, her kilometrekaresini zenginleştirerek hep beraber yürüme hedefimizden vazgeçmedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün muasır medeniyet vurgusunu hep hatırladık. Unutmayalım; yarınların ipi bizim elimizde. ve şimdi elimizdeki büyük potansiyelle, çok daha güçlü, dimdik ayaktayız. Yüzümüzü geçmişten bugüne ve yarına çevireceğiz. Aramızdaki duvarları yıkmak için, mahalleleri birleştirmek için… Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. ‘Öteki-beriki’ demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun. ‘Onlar-bunlar’ demeden birbirimizle yaşayacak yüzümüz olsun. Yüzümüz olsun ki daha nice 100’lerimiz olsun. Tam demokrasi ile taçlandıracağımız Cumhuriyetimiz kutlu olsun.”

DSP GENEL BAŞKANI ÖNDER AKSAKAL

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL, Cumhuriyet’in ilanının 93. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Türkiye tarihinin en önemli kilometre taşlarından biri olan 29 Ekim, Cumhuriyet’in ilanından sonraki dönemlerde “örselenmişliğin ve yok sayılmışlığın” en üst derecede hissettirildiği tahakkümü yaşamaktadır.

Cumhuriyet rejiminin yarattığı ekonomik, sosyal ve kültürel hiçbir yapı sağlam bırakılmadı.

Artık 93 yılın sonunda umutlarını yitirmiş, geleceğine olan inancı yok olmuş, yeniden “fakr-u zaruret” dönemine girmiş bir toplumla karşı karşıyayız.

Cumhuriyetin 80 yılda yaptıklarını 14 yılda yer ile yeksan eden, devleti tarihinde olmadığı kadar borç ve yolsuzluk batağına gömmüş bir yönetim yapısını koltuğunda pışpışlayan bir “kurucu irade” partisiyle de ülkenin kurtuluşa dair umutlarının yeşerebilme olanağı da kalmamıştır.

Terör örgütlerinin bir kanser gibi sardığı Türkiye devletini yöneten zihniyet, kendi yarattığı canavarla baş edebilmek için uğraşırken, diğer taraftan üniter yapımızı tehlike altına alan emperyal stratejilere teslim olmaktadır.

Ülkenin güneydoğusu, yeni bir kalkışmanın koşullarının test edildiği bölge olarak sürekli sıcak tutulmaktayken, devlet kendisini Beştepe Külliyesi’ne mevzilemiş, “kaderini bekler” durumdadır.

 

Sonucu bütün halkımız için bir faciaya dönüşme tehdidi altındaki bu günümüzde, Cumhuriyetimizin 93. Yılını kutlayabilecek duygu yoğunluğu ve arzu, devleti yönetenlerde olmadığı gibi halkta da hissedilir derecede yok edilmeye çalışılmaktadır.

Allah bu milleti yeniden bir Kurtuluş Savaşı yapmak ve yeniden bir Cumhuriyet kurmak zorunda bırakmasın.

Türk milleti geçmişine inançlı, milli değerlerine bağlı asil bir millettir.

Cumhuriyet Bayramı’nın bu topraklar üzerinde yaşayan ve bu devlete inanan tüm halkımıza kutlu olmasını dilerim.

DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI GÜLTEKİN UYSAL

İşte 100. Yılındayız.
100 yılın en güzel anındayız.
Cumhuriyeti inananlar kutlar diyoruz.
Cumhuriyeti, tıpkı bize bellettiği gibi “Çoban Sülüyü İslamköy’den Çankaya’ya taşıyan, Türkiye’yi eşit fırsatlar ülkesi yapan” cumhuriyeti, bunun kıymetini bilenler kutlar.
Cumhuriyeti, dönüp etrafına, yaşadığı bu coğrafyaya bakıp, bir asırdır sağında solunda yaşanan çatışmalara rağmen cumhuriyet sayesinde dimdik ayakta kaldığımızı bilenler kutlar.
Yoksulluğun, fukaralığın ne olduğunu bilen, bunu ortadan kaldırmanın derdi ile gezenler, bozkır ile yeşilin kavgasını verenler kutlar Cumhuriyeti.
Cumhuriyeti bastığı yeri toprak diye değil vatan diye bilen, altında yatan binlerce kefensize, şühedaya, başsız kalmış Aziz Milletimize Başkomutan olmuş, Başöğretmen olmuş Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarına her fırsatta rahmet dileyenler kutlar cumhuriyeti.
Al bayrağı dalgalandıranın cumhuriyet olduğunu, oturduğu makamları cumhuriyete borçlu olduğunu bilenler kutlar cumhuriyeti.
Cumhuriyetin ve değerlerinin istiklalin anahtarı olduğunu, istikbalimizi, evlatlarımızı o değerlerle koruyabileceğimizi bilenler kutlar.
Cumhuriyeti, kendisini dahi eleştirenlere sağladığı hürriyetlerin kıymetini bilenler kutlar.
Cumhuriyeti adalete, demokrasiye, insan hak ve hürriyetlerine inananlar kutlar.
Bizler büyük bir coşku ile kutluyoruz,
Cumhuriyete inanan ve bu coşkuyu içinde hisseden, cumhuriyete güvenen Milletimizin her bir ferdi ile de paylaşıyoruz.
Kutlu olsun

BBP GENEL BAŞKANI MUSTAFA DESTİCİ

Mustafa Destici, “100 yıl boyunca yaşadığımız onca badireye rağmen, bölgemizde ve dünya üzerinde, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ve dünya mazlumlarına, el uzatabilecek, kucak açabilecek güce sahibiz. Bunu en çok 100 yıl önce, sağlam temeller üzerine kurduğumuz ve hayatlarımız pahasına yaşattığımız Cumhuriyet’imize borçluyuz.” ifadelerini kullandı.
Destici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılının, devam eden ve dünya barışını tehdit eden savaşın, Filistin’de sivillerin hedef alındığı soykırıma dönüşen katliamların gölgesinde kutlandığını, bölgede, savaşların, ölümlerin, göçlerin, açlığın, yoksulluğun, insana, insanlığa dair tüm değerlerin yok edildiğini bildirdi.Türkiye’nin bir huzur ve barış adası olarak, güven içinde varlığını devam ettirdiğini kaydeden Destici, milletin Anadolu topraklarındaki varlığının, devrin işgalcileri tarafından hala sorun olarak görüldüğünü aktardı.
Destici, şu değerlendirmelerde bulundu:”İşgal ve yok etme teşebbüsleri hüsranla sonuçlandıktan sonra, ekonomimizin gelişmemesi, dünya Türklüğüyle bağlarımızın yeniden kurulmaması için Cumhuriyet tarihi boyunca bize musallat ettikleri, ayaklanmalara, darbelere, terör örgütlerine, bu komplo ve tertiplere, doğrudan ve kendi menfaatlerine göre şekillendirdikleri uluslararası kuruluşlar aracılığıyla destek olmalarına rağmen ayaktayız. 100 yıl boyunca yaşadığımız onca badireye rağmen, bölgemizde ve dünya üzerinde, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ve dünya mazlumlarına, el uzatabilecek, kucak açabilecek güce sahibiz. Bunu, en çok, 100 yıl önce, sağlam temeller üzerine kurduğumuz ve hayatlarımız pahasına yaşattığımız Cumhuriyet’imize borçluyuz.”- “Devletimizi sonsuza dek yaşatacağız”Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluş ve varoluş hikayesinin her sayfasında, şehitlerin kanı, annelerin ve evlatların gözyaşı bulunduğunu vurgulayan Destici, şunları ifade etti:”Vatanımıza, devletimize, milletimize ve inançlarımıza bağlılığımız, binlerce yıl, hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağladı. Vatanımıza, devletimize, milletimize ve inançlarımıza bağlılığımızı devam ettirdiğimiz sürece, devletimizi sonsuza dek yaşatacağız.Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı, dünya üzerindeki mazlumların acılarının son bulmasına, birlik ve beraberliğimizin daim olmasına vesile olması dileklerimle kutluyorum. Başta, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, varlıklarını devletimizin ve milletimizin varlığına armağan eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle ve saygıyla yad ediyorum.”

MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! Bandırma Vapuru ruhuna, kahramanlarına ve komutanına bin selam olsun! “Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize; durmadan, yorulmadan yürüyecektir” Mustafa Kemal Atatürk” paylaşımında bulundu.

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÜMİT ÖZDAĞ

Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü. Kutlu olsun. Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti çok yaşasın. 100. Yıl kutlamaları bilinçli şekilde iktidar tarafından sabote edildi. Ancak herhalde toplumdan gelen baskılar sonucunda durumu dengelemek için Deniz Kuvvetlerimizin İstanbul Boğazında 100 parça savaş gemisi ile büyük bir geçiş töreni yapmasına karar verildi. Erdoğan bu geçiş törenini Vahidettin Köşkü’nden kabul edecekmiş. Öncelikle donanmaların yaptığı geçiş törenlerinde selamlanan devlet/ordu büyüğü kimse selamı sancak gemisinde kabul eder. ABD Başkanı, Rus başkanı, İngiliz kralı değişmez, bu bütün dünyadaki standart uygulamadır. Selamlanan kişinin selamlayan gemilerden 100-150 metre arasında görülmesi gerekir. Erdoğan’ın Türk Deniz Kuvvetleri’nin sancak gemisinden bu töreni izlemesi ve selamlaması lazımdır. Hal böyle iken Erdoğan İngiliz donanması ile kaçan Vahidettin’in köşkünden Cumhuriyetin 100. Yılında donanmayı selamlayarak hangi mesajı vermeyi hedeflemektedir? (Basında Sözcü gazetesi dahil çıktı ve yalanlanmadı)Eğer bu haber doğru çıkarsa Erdoğan’ın geçiş törenini neden Vahidettin Köşkünden izlediğinin cevabını yarın paylaşacağım. Nice 100 yıllara. Yaşasın Cumhuriyet yaşasın Atatürk.

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ

Bugün cumhuriyetin resmen ilanının 100. yılı.

Bundan tam 100 yıl önce, bu ülkenin insanları bir Saray’ın, bir sülalenin keyfi yönetimine, yobazlığın saltanatına son verdi ve cumhuriyeti kurdu. Bir hanedanın varlığı devam etsin diye yoksul halk çocuklarını savaştan savaşa sürükleyen, halklar arasında düşmanlık yaratıp onları birbirine kırdırtan çürümüş bir imparatorluğa karşı verilmiş özgürlük mücadelesinin adıdır cumhuriyet.

Bu tarihi atılımla gurur duyuyoruz.

Cumhuriyet, sadece Saray’ın egemenliğine değil aynı zamanda emperyalist paylaşım politikalarının kurbanı edilmek istenen ülkemizin işgaline ve onunla kol kola giren işbirlikçi gericilere karşı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde sergilenen cesur ve inatçı bir direnişin ürünüdür.

Bu tarihi direnişle gurur duyuyoruz.

Bugün hala birbirimize “yurttaş” diyebiliyor yurttaşlık bilinci ile en temel haklarımızı çöpe atmaya çalışanlara karşı azimle ve inatla kafa tutuyorsak bu, yüz yıl boyunca emekçilerin, gençlerin, kadınların, aydınların, bu ülkenin ilerici ve mücadeleci insanlarının tarihimize bıraktığı izler sayesindedir. İnadımız da umudumuz da onların verdikleri özgürlük ve eşitlik mücadelesinden ilham almaktadır.

Bu izlerle 100 yıldır gurur duyuyoruz, duymaya devam ediyoruz.

İşte bu güvenle cumhuriyet fikrinde inat ediyoruz! Cumhuriyeti içine düşürüldüğü esaretten kurtarmak için azimle mücadele ediyoruz.

VATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI DOĞU PERİNÇEK

Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla, heyecanla, bilincimizle kutluyoruz.
Heyecan ve coşkumuzun kaynağı, Cumhuriyetin bilincimize işleyen etkisidir.
Cumhuriyeti kuran etmenleri sıralayalım.
Birincisi, Mustafa Kemal Paşa’nın, Atatürk’ün önderliği.
İkincisi, Türk milletinin medeniyet ve devrim birikimi.
Üçüncüsü, Mehmetçik’in süngüsü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği belirleyicidir. Atatürk, İstiklal Savaşımızın hepsi de çok kıymetli önderlerinden biridir. Ancak onu hepsinden farklı kılan tarafı devrimciliğidir. Atatürk’ün kurtuluş stratejisi sonu Cumhuriyete giden bir milli hükümet ve milli meclis önderliğidir. Samsun, Havza, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara duraklarının her birinde Anadolu’da bir milli hükümet ve milli meclis mevziisindedir. İstiklal Savaşı, Ankara ve İstanbul’da ikili iktidar sürecidir. Sonuçta Atatürk’ün önderlik ettiği Ankara kazanmıştır.

Atatürk sadece İstanbul ile değil, savaşın önderleri arasındaki tartışmalar içinde, en yakın arkadaşlarıyla bile karşı karşıya gelmiştir. Atatürk’ün Nutuk’unda bu tartışmaları okuruz. Atatürk’ün devrimci çizgisiyle azınlıkta kaldığı durumlar çoğunluktadır. Ancak sonuçta Atatürk’ün önderlik ettiği strateji ve siyasetler belirleyici olmuştur. Hayat Atatürk’ü doğrulamıştır.

Türk milletinin tarihsel ve devrimci birikimi İstiklal ve Cumhuriyeti mümkün kılmıştır. O birikim Atatürk’ü ortaya çıkarmıştır. Cumhuriyeti ortaya çıkaran gücün gövdesi Türk milletiydi. İskitlerden, Hunlara, Selçuklulardan, Osmanlıya büyük imparatorluk birikimi olmasaydı Türk Devrimi olmazdı. 200 yıldır emperyalizmle savaşan, Genç Osmanlılar’dan, Jön Türklere bir Türk Devrimi birikimi olmasaydı. Atatürk ve Cumhuriyet olmazdı.

Önderlik ve birikimin sonuç almasını sağlayan güç ise Mehmetçiğin süngüsüdür. Cumhuriyet silahlı güç olmadan kurulamazdı. O silahlı güç hem emperyalistleri yenmek için hem de Atatürk’ün ve Cumhuriyetin iç mücadelelerde emperyalizmin işbirlikçilerini ezmesi için şarttı.

100 yıllık Cumhuriyetimizi kuran 3 etmeni kavramak, bugünün görevine odaklanmak içindir. 100. Yılda geçmişe güzellemelerle yetinen bir anlayışla Cumhuriyetimize ilişkin görevlerimizi yerine getirmiş olmuyoruz. Bugün Atatürk’ün devrimini tamamlamak görevimiz var. O görevi Türk milletinin tarihsel ve devrimci birikimine yaslanarak yerine getirebiliriz. O görev en nihayetinde Mehmetçiğin süngüsü ile yerine getirilebilecektir.

Yeni Yüzyılın İlk Görevi: Üretim Devrimi’dir.
İstiklal Savaşı ve Cumhuriyet Devrimi ile inşa ettiğimiz, üreticilere dayanan bir milli ekonomi ve milli devlet programını 21. Yüzyıla taşıyacağız.
1980’lerde başlayan dünya ekonomisiyle bütünleşme adı altında yürüyen borçlanma ekonomisi iflas etmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti buradan ancak ve ancak Üreticilerin Milli Hükümetiyle çıkabilir ve çıkacaktır.

100. Yılda üreticilerimiz başta olmak üzere milletimizi göreve çağırıyoruz.
101. 101. Yılı yeni yüzyılımızın görevlerine odaklanarak kutluyoruz.”

BTP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN BAŞ

“Nice yüzyıllara güzelim, 100. Yaşın kutlu olsun. Sen bizim hep en değerlimiz olacaksın” dedi.

“Şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi, konser dinletisi, coşkuyla marşlarımızı söyleme ve bir kaç kelam benim konuşmam… 29 Ekim Pazar Saat: 15:00 Bostancı Gösteri Merkezi/İstanbul. Herkesi bekliyoruz”

 

Reklam Alanı