İsrail Gazze’yi kuşatma altına aldı!

0
8

Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’‘e düzenlediği Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail Hava Kuvvetleri misilleme saldırılarda bulunuyor. Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombalayan İsrail savaş uçakları, abluka altındaki kentte birçok binayı vurdu. Kentteki bombalamalar ise havadan görüntülendi.

GAZZE TAM BİR ABLUKA İLE KARŞI KARŞIYA

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi’ne yönelik tedbirlerini, giriş yasağını da içeren “tam bir abluka” seviyesine yükseltti. Gallant, “Elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok. Vahşi insanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket ediyoruz” dedi.

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ni vurduğu görüntüleri yayınlandı

ELEKTRİK VE YAKIT DÜN KESİLDİ

Sonrasında açıklama yapan İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Katz da, “İsrail’den Gazze’ye su akışının derhal kesilmesini emrettim. Elektrik ve yakıt dün kesildi. Daha önce olanlar, artık olmayacak” dedi. Gazze Şeridi’ne tam abluka uygulayarak bölgeye elektrik, yiyecek, su ve yakıt imkanlarını kesen İsrail, kenti yoğun bir şekilde bombalamaya başladı.

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ni vurduğu görüntüleri yayınlandı

ŞEHİRDEKİ BİRÇOK BİNANIN YERLE BİR OLDUĞU GÖRÜLDÜ

İsrail ordusu, abluka altındaki kente yapılan bombardımanın havadan görüntülerini paylaştı. Görüntülerde, şehirdeki birçok binanın yerle bir olduğu ve enkaz alanlarının oluştuğu görüldü. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 560’a, yaralı sayısının ise 2 bin 900’e yükseldiğini açıkladı.

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ni vurduğu görüntüleri yayınlandı

Reklam Alanı