Ağrılarınıza iyi gelen besinler!

0
1

Son zamanlarda uzmanlar neler yenmeli ya da yenmemeli gibi konularla ilgili uyarılarda bulunmayı sürdrüyor. Eklem ağrıları da vatandaşların en çok rahatsız oldukları konulardan birisi. İlaç kullanmaktan sıkılan ve daha hızlı sonuç almak isteyenler besinlere ağırlık veriyor. İşte o besinler:

ISPANAK VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTTIRIYOR

Hangi ağrıya ne iyi geliyor? - Polatlı Postası

Ispanak çok fazla demir içeriyor ve bu sebeple de demir eksikliği olanlar bunu tüketiyor. Aynı zamanda A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından sebzedir. Dr.Fevzi Özgönül, konuyla ilgili şunlara dikkat çekiyor: “Ispanak vücudun direncini arttırıyor. Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur.”

 

KOLESTROL SORUNU YAŞAYANLARIN YÖNELDİĞİ BESİNLERDEN BİRİ SARIMSAK

Hangi ağrıya ne iyi geliyor? - Polatlı Postası

Taze sarımsak da kolesterol sorunu yaşayanların yöneldiği besinlerden birisi olarak biliniyor. Eğer çok abartmadan tüketirseniz faydalarını göreceksiniz. Aynı zamanda mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak kullanılıyor. Aynı zamanda kan sulandırıcıdır.

SİNDİRİM SORUNLARINA KARŞI FAYDALI BİR BESİN TAZE FASULYE

Fasulyenin faydaları - Sağlık Haberleri

Son zamanlarda sindirim sorunları yaşıyorsanız kesinlikle ilk başvurmanız gereken besin taze fasulyedir. Özellikle mevsiminde ve haftada 2 defa tüketildiğinde faydalarını görebilirsiniz. Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı oluyor. Buna bağlı olarak sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlıyor ve son derece önemlidir. Ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için oldukça yararlı bir yiyecektir.

KALP DOSTU KIRMIZI ÜZÜM

Mikrodalgaya asla koymamanız gereken 10 şey

İÇERİSİNDE bol miktarda potasyum, kalsiyum, demir ve fosfat içeren kırmızı üzüm kalp sağlığına, eklem ağrılarına ve diyabete iyi geliyor. Eğer böyle hastalıklarınız varsa bol miktarda tüketmeniz gerekiyor. Migrene, göz ağrılarına, astıma, kolon kanserine, böbrek bozukluklarına ve benzer çok fazla rahatsızlığa iyi gelir. Düzenli tüketmelisiniz, faydasını göreceksiniz. Vücudunuz için adeta kalkandır.

Reklam Alanı