Merkez’in ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan dünya basınında!

0
2

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Merkez Bankası yönetiminde beklenen değişiklik oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı’na Dr. Hafize Gaye Erkan atandı. Kararnameyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Merkez Bankası Başkanlığı’na kadın bir başkan atandı.

Hafize Gaye Erkan’ın atamasına yer veren bazı uluslararası yayın kuruluşlarından öne çıkanlar…

Reuters“Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de finans yönetici olan Hafize Gaye Erkan’ı Türkiye Merkez Bankası’nın başına atadı.” sözlerine yer verdi.

Alman gazetesi Witschafts Woche de Erkan’ın ABD’de yıllardır çok iyi bir kariyere sahip olduğuna dikkat çekerken Alman Spiegel “Erdoğan, ABD’li finans müdürünü Merkez Bankası başkanı olarak atadı.” başlığına yer verdi.

İLK KADIN TCMB BAŞKANI

Bloomberg Erkan’ın Türkiye’nin ilk kadın TCMB başkanı olduğuna dikkat çekerken haberin devamında Erkan’ın kariyerine ayrıntılı bir biçimde yer verildi.

The Economic Times “Türkiye Merkez Bankası’nın başına eski Wall Street yöneticisi atandı.” manşetini atarken CNBC ‘Hafize Gaye Erkan’ın Türkiye’nin yeni Merkez Bankası başkanı olması, para politikasında potansiyel bir dönüm noktasına işaret ediyor.’ dedi.

Reklam Alanı