Gözler Merkez’de! Faiz kararı belli olacak

0
2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK), Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında bugün toplanacak.

Toplantının ardından saat 14.00’te yılın ilk faiz kararı açıklanacak.

ARALIKTA 100 BAZ PUAN İNDİRİLMİŞTİ
Geçen yılın son PPK toplantısında politika faizi 100 baz puan indirilerek yüzde 15’den yüzde 14 seviyesine çekilmişti. Merkez’in kararından önce ise yerli ve yabancı birçok kuruluş ve ekonomist tahminlerini açıkladı.

BAKAN NEBATİ’NİN “GÖRMEMİZ LAZIM” AÇIKLAMASI
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomide yaşanan son dönemdeki gelişmelerin etkilerinin görüleceği tarihleri işaret ederek “Merkez Bankası’nın nasıl karar alacağını bilmiyorum. Benim görüşüm, Ocak, Şubat ve Mart ayını şöyle bir görmemiz lazım.” değerlendirmesini yapmıştı.

SON FAİZ İNDİRİMİ: ALAN TAMAMLANDI
Merkez Bankası, Aralık ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 1 puan indirimle yüzde 14 seviyesine çekerken, karar metninde indirim alanının tamamlandığını ve 2022 yılının ilk çeyreğinde para politikası çerçevesinin gözden geçirileceğni söylemişti.

Merkez Bankası karar metninde, “Alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edilecek ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla geniş kapsamlı politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülecektir.” denilmişti.

Bu açıklama ve Nebati’nin açıklamaları da faizlerin sabit bırakılacağı yönündeki tahminleri kuvvetlendirdi.

Reklam Alanı