Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

0
2

Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası beklentilere paralel karar verdi. PPK toplantısı sonrası duyurulan son dakika faiz kararına göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tuttu.

ENFLASON VE FİYAT İSTİKRARI MESAJI

Merkez Bankası enflasyonda belirgin düşüş sağlanan kadar sıkı duruş sürecek ve fiyat istikrarı içim tüm araçlar kullanılmaya devam edilecek mesajı verdi.

FAİZ KARARINA DOLARIN İLK TEPKİSİ

Merkez Bankası’nın beklentiler dahilinde gelen faizleri değiştirmeme kararıyla birlikte 8,55’in altına çekilen dolar/TL, 8,53’e kadar geriledi. euro/TL, 10,03’ün altında değerleniyor. Böylece Türk Lirası, dolar ve euro karşısında bugün yüzde 1’in üzerinde güçlendi.

Hafta boyunca 8,65 civarında  değerlenen dolar/TL kuru, karar öncesinde 8,55 seviyelerine kadar çekilmişti. Faiz kararı açıklanmadan dakikalar önce 8,58’lerdeki kur 8,53’ün altına kadar geriledi. Euro/TL ise 10,0295’e çekildi.

Karar öncesinde yüzde 1,2 civarı primli seyreden BİST 100 Endeksi, kararla birlikte kazanımlarını bir miktar daha artırdı. BİST 100, saat 14:16’da yüzde 1,68 artışla 1.434 puandan girdi.

DOLAR ENDEKSİ’NDEKİ ÇEKİLME DE TL’YE DESTEK OLUYOR

Kur, dün ABD’ enflasyon verisinin aylık bazda sınırlı da olsa düşüş göstermesiyle birlikte 8,66’dan 8,62 düzeyine çekilmişti. Dolar/TL’de dün yaşanan çekilmede Dolar Endeksi’nde yaşanan düşüş etkili oldu. Dünkü enflasyon verisinin ardından ABD Dolar Endeksi, bir haftalık yükselişine ara verdi ve endeks 93 seviyesi altına geriledi. Dolar Endeksi bugün öğle saatleri itibarıyla 92,88 düzeyinde.

Reklam Alanı